Presentation

Presentation
Nu har vi renoverat i snart 6 år och till slut flyttat in. Det är en del jobb kvar, men inläggen här kommer säkert komma mer sällan. Men ni kan ju alltid gå tillbaka och se vad som hänt från den dagen vi köpte Kvarnen. Jonatan

måndag 30 juli 2018

Takfotsinklädnad

Det är 32 st av dessa balkar som ska provas ut och monteras för att skapa den takfotsinklädnad som ska pryda kvarnen. Jag har insett att det kommer vara ett stort arbete som inte kommer ta slut på många veckor. När de är kapade i rätt vikel ska de sågas och hyvlas runt hela kvarnen. De ska även dölja mörkläggningsjalusier som ska byggas in ovanför för fönstren. Jag har insett att inåtgående underkants hängda fönster inte kommer att gå att öppna för att de kommer ta i de stora klumparna som jag nyss monterat. Därför lutar det nu åt att det blir fasta fönster där uppe. Det blir mer ljusinsläpp och bättre utsikt. Service av jalusier och tvätt av fönster kommer få lösas på annat sätt.



2 kommentarer:

  1. Fungerar det inte med underkantshängda eller blir det inget snyggt?

    SvaraRadera
  2. Underkantshängda utåtgående har gångjärn på utsidan som då skulle störa jalusierna. Underkantshängda inåtgående var vi inne på men de kommer ta i klumparna när man öppnar dem. Så det gick inte heller.

    SvaraRadera