Presentation

Presentation
Nu har vi renoverat i snart 6 år och till slut flyttat in. Det är en del jobb kvar, men inläggen här kommer säkert komma mer sällan. Men ni kan ju alltid gå tillbaka och se vad som hänt från den dagen vi köpte Kvarnen. Jonatan

söndag 1 november 2015

Kvarnen byggs



Kvarnen byggs 1894. Här visas en bild som visar skelettet. En av dessa stående stockar är rutten och måste bytas ut helt. Ytterligare en måste delvis bytas ut men de andra är ok. Trots att en av pelarna idag är helt rutten så står kvarnen kvar uppburen av de andra 7. Det visar på styrkan av  fackverkskonstruktioner. Man kan inte undvika att bli lite ledsen på tidigare ägare att de låtit förfallet gå så långt. Det har ju inte kommit som en överraskning att kvarnen var i dåligt skick men ändå.

3 kommentarer:

  1. Jätteroligt att se att ni renoverar kvarnen. Har med sorg sett förfallet fortskrida. Min far har jobbat i kvarnen vid nåt tillfälle och kan säkert berätta några historier om ni vill veta nåt. :)

    SvaraRadera
  2. Ja det är synd att det gått så långt och att så mycket virke måste bytas. En sak som vi skulle vilja veta är var betningsmaskinen varit placerad. Vi är väldigt intresserade av kvarnens historia och ni som har historier om kvarnen eller vad som hänt där får gärna komma förbi och berätta. Jonatan

    SvaraRadera
  3. Betningsmaskinen stod i källaren mittemot rensverket. Han tror att trappen upp till nästa våning var vid rensverket. Rensverket på söder, betningsmaskinen hörnet norr.
    Vi åkte förbi kvarnen idag men såg ingen bil så antog att ingen var där. Vi kommer gärna förbi någon dag så kan han visa bättre. Svårt att förklara så här. Var 1968 dom han var där senast!

    SvaraRadera